المقادير
كيلو مكرونة صغيرة
3كوب رز
كوب حمص مسلوق
ربع كوب شعرية او مكرونة عريضة مكسره قطع صغيره
ربع كيلو عدس اسود صحيح
2بيضة مسلوقة للوجه
3بصلة كبيرة
راس ثوم
3ملععقة خل ابيض
نصف كيلو طماطم
شطة ملح فلفل
ملعقة دقيق
زيت درة
الط---------------------------ريقة
نسلق المكرونة
نحمر الرز حتى يشرب ماءه ونضيف الشعريةحتى تحمر
نضيف الماء 4كوب و فلفل و ملح
بعد الغليان بخمس دقائق نهدى النار جدا حتى يستوى الرز
نضع على العدس 4حبة ثوم ونغطية بالماء ونهدى النار نتركه يستوى نلاحظ عدم زيادة النضج يعنى يكون ماسك نفسه
نسلق الحمص باضافة 3حبة ثوم وحبة طماطم وملح وكمون
نسلق البيض
التقلية
نحمر البصل فى الزيت مع ملعقى الدقيق الى ان يصفر نضعه مباشرة فى طبق
نحمر الثوم فى الزيت ونضيف الخل والعصير الطماطم والشطة ونتركة يتسبك
التقديم
نضع طبقة منالمكرونة ثم طبقة رز
ثم طبقة عدس والحمص
نضع على الوجة البصل وصوص الطماطم
نقطع البيض شرايح ونجمل بها الطبق