[center]المقادير
1كيلو سمك بلطى وسط
2بصلة كبيرة شرايح
3حبة فلفل اخضر رومى
راس ثوم مفروم
عصير 4ليمون
شطة حارة كمون ملح فلفل
خل
ردة
الطريقة
نفتح السمك من بطنها (مساحة تكفى لادخال الحشو)
(لانزيل قشر السمك الخارجى حتى لا يلتصق بالنار)
ننظف السمك من الداخل بالدقيق والخل ونشطفه بالماء ويجفف
الخاطة:
نقطع البصل حلقات والفلفل
نضع عليهم ملح وفلفل
نحش قلب السمك
ندهن السمك من الخارج خفيفا بخليط زيت وليمون
نغطى السمك من الخارج جيدا بالردة
نشوى السمك اما على شواية كهرباء او على ساج على النار او فى فرن العيش البلدى(اونبعته الفرن)
التتبيلة
نضع الثوم المفروم وعصير الليمون والفلفل والملح والكمون والشطة
نسخنهم على النار
نضع السمك المشوى فى التتبيلة بمجرد نزوله من على النار بس مش كتير
نضع السمك فى اناء ونغطيه علشان يطرى
ويقدم مع سلطة خضراء ورز صيادية وسلطة طحينة ووو....
وبالهههههههههههههههتا