[center]تجميد البطاطس[color=red][/colo
للمحمرة تقطع دوائر ثم اصابع
للصوانى تقطع ربع دايرة
للخضار تقطع مكعبات صغيرة
الطريقة :تسلق كل نوع على حدة فى الماء لمدة 5ق وتبرد وتوضع فى اكياس فى الفريزر
2-البطاطس المحمرة على طريقة كنتاكى
المقادير:
بطاطس اصابع مسلوقة
كوب دقيق
ملح فلفل شطة
ملعقة صغيرة كركم او كارى
ملعقة كبيرة بيكنج بودر
ماء يكفى لتكون عجينة سايلة
يخلط الجميع
يترك ساعة اواكثر فى الثلاجة
يحمر فى الزيت
يرفع على ورق للتخلص من الزيت الزيادة
3-صينية البطاطس فى الفرن
المقادير
كيلو لحمة قطع
كيلو بطاطس ربع دائرة
3بصلةووسط مقطعة شرايح
عصير 5حبة طماطم وسط
بصلة صغيرة
ملح فلفل كمون صحيح
2ملعقة سمن بلدى (علشان نفرت)
الطريقة:
نسلق اللحمة
نحضر صينية كبيرة نضع بها البطاطس المقشرة والمقطعة ربع دائرةسمكها 2سم
ونضع عليها البصل
نضرب الطماطم والبصلة الصغيرة فى الخلاط ونضيفها
نضيف الملح والفلفل والكمون
ونضيف اللحمة والسمنة ونكمل بالشوربة
نسويها فى الفرن
4-البطاطس المحشية
المقادير:
كمية بطاطس صغيرة جدا
عصاج: نصف كيلولحمة مفرومة
3بصلة مبشورةملح فلفل
3ملعقة زيت درة
توضع الكل على النار حتى تتسبك اللحمة وتشرب ماء البصل
نقور البطاطس بملعقة صغيرة لادخال الحشوة
يكون السمك وسط
ونضع البطاطس فى ماء وملح حتى لاتسود
نضع الخارج من تقوير البطاطس للعصاج ونتركه على النار ليدبل شويةنحشى البطاطش ونرصها فى صينية )
نضع على الوجة عصير كوب طماطم
ندخل الصينية الفرن لتستوى
البطاطس البورية5-
4حبة بطاطس مسلوقة ومهروسة
2ملعقة(بقدونس كسبرة
شبت)
2حبة فلفل اخضر شرايح رفيعة
2حبة بيض مسلوقة ومقطعة صغير
ملح فلفل
ربع كوب لبن
4ملعقة زبدة او زيت زيتون او عادى
يخلط الجميع علىالنار ثم يضاف البيض فى الاخر لمدة دقيقة ويقدم