بسم الله الرحمن الرحيمالسلام عليكم ورحمة اللهاكيد الكل خايف وهيجرى بجدلالالالالالالالالالالالالالادية كبسة سسعودىمش كبسة حكومةانا كان قصدى الحقو كلوهامش تجرو منهاهههههههههههههههههههههههههههههههههههههه ا لكبسة السعودية
المقادير
كوبين رز
دجاجة او لحمة
بصل, طماطم, ممكن بطاطس حسب الرغبة
بهارات
( فلفل أسود+ فلفل أحمر+ كركم+ قرفة+ قرنفل)
مكعب ماجي
ليمون ناشف من عند العطار
( الأسود اليابس )
4 أكواب ماء
ملح
قليل من الزيت
::
طريقة التحضير
::
يغسل الدجاج او الحمة ويقطع قطع صغيرة
كما هو موضح لكم في الصورة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
يقطع البصل قطع صغيرة او يبشر بالمبشرة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
يسخن قليل من الزيت في الحلة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
يضاف له البصل ويترك حتى
يصبح لونه بني فاتح
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
يقطع الطماطم قطع صغيرة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ثم يضاف الطماطم الى البصل ويحرك
ويترك على النار قليل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ثم يضاف له الدجاج او الحم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ثم يضاف البهارات ومكعب ماجي
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ثم يخلط بالملعقة جيداً حتى تمتزج
البهارات مع بعضها البعض
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ثم يضاف قليل من الماء والليمون الأسود للنكهة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وتغطى الحلة وتترك لمدة 30-40 د
اذا رغبنا البطاطس تقطع مكعبات هكذا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ثم يضاف الدجاج او الحم في الحلة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ويترك يغلى لمدة 15 د
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ثم يضاف الأرز ويترك حتى يغلي
ثم يضاف الماء ( 4-5 أكواب ماء
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وإذا غلى الماء تغطى الحلة ونخف النار
ويترك لمدة 20 د تقريباً
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
وبعد 20 د نفتح وبنعرف إذا الماء نشف أولا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
إذا نشف الرز نرفعه عن النار
ونقدمه مع ليمون طازج
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
دلوقتي هاقولكم على طريقة تانية
جميله ومختلفة
الطريقة
المقادير
تكفى 8 اشخاص
كيلو ونص رز بسمتى مش مهم ابيض او اصفر الكركم بيدي اللون
3 بصلات متوسطين مقطعين صغير 2 فلفل اخضر مقطع مكعبات 2 طماطم مقطعين مكعبات صغيرة جدا 6 معالق زيت عافية 3 أو اربع معالق كركم
شوربة تكون مرة ونص من الرز ( يعني كل كوباية رز لها كوب ونص شوربة )
بهارات :
معلقة صغيرة مطحونة من :
(ملح - الفلفل الاسود - الكمون - الحبهان - القرفة - مكعب ماجي- ليمون اسود محمص )
نص معلقة صغيرة مطحونة من :
(القرنفل - جوزة الطيب - الكاري)
التزيين :
نص كيلو لحمة مفرومة
بصلتين مفرومين ناعم
طماطمية مبشورة
ربع كيلو زبيب
لوز أو بندق مقسوم انصاف أو صنوبر ( حسب المتواجد )
لاعطاء الطعم : ملح - فلفل اسود - حبهان مطحون - مكعب ماجي
الطريقة
في البداية نجيب حلة واسعة علشان الرز ده بيدي كمية كبييييييييييييرة بعد السوا
ونحط الزيت على النار ولما يسخن نضيف البصل ولما يدبل نضيف الفلفل الاخضر ونضل نقلب لما يبقى لونهم دهبي فاتح ثم نضيف الطماطم ونقلبهم 5 دقائق على النار ثم نضيف البهارات كلها ونقلبهم دقتين على النار ونطفي عليهم
ونغسل الرز كويس ونصفيه حتى في مصفاه ثم نضيف على المكونات اللي في الحلة ونقلبهم حلو وبعدها نضيف الشوربة ونرجع نقلب ونشغل النار تاني ونحط الحلة على النار
وندوقها علشان نشوف لو هتحتاج ملح ( حسب طعم الشوربة اصلا )
ولما تغلى كويس نوطي النار عليها ( انا عن نفسي دائما باحط الشياطة علشان بتخلي الرز ممتاز )
ويترك حتى ينضج ويقلب من حين لاخر
ولو احتاج شوية شوربة تاني مش تكتر علشان مش يتعجن
يعني انتو حتى ممكن مش تضيفو الشوربة كلها مرة واحدة ممكن تحتفظو بشوية لحين احاجة لاضافتها لان مش كل انواع الرز زي بعضه
يعني الهندي غير الباكستاني وكده يعني
نيجي بقه للتزين
الاول نجيب الزبيب وننضفه من الاعناق وننقعه في ماء حوالي نص ساعة
ونبعدها نصفيه
ثم نضع في اناء عميق زيت ولما يسخن على النار نحط الزبيب ونقلبه حتلاقوه اتنفخ
اول ما الزبيب اغلبيته يتنفخ تطفو عليه النار وتنشيلوه بسرعة علشان مش يتحرق
وتحطو عليه شوية ملح وفلفل اسود مش كتير
وبعدين تحمرو كل نوع من المكسرات لوحده لان كل نوع له سوا غير التاني علشان مش يتحرق
وتتركوه على ورق لامتصاص الزيت
وبعدين
نشوح البصل فيالزيت اللي في الحلة مكان الزبيب والمكسرات ولما يدبل نضيف اللحمة المفرمة
وبعد خمس دقائق نحط الطماطم المبشورة والبهارات كلها وطبعا نكون مغطين الحلة ونتركها حتى تمام النضج
قبل التقديم بحوالي عشر دقائق نضع الزبيب والمكسرات على اللحمة المفرمة على النار ونقلبهم حوالي 7 دقائق علشان يتخلط طعمهم
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]عند التقديم
نضع الرز في سرفيس كبيررررررررر و نحط التزيين على الوش بيقى تحفة
بتقد مه الفراخ المشوية والسلطة الخضراء
وبالهنا والشفا