احمد الصغير عضو مميز
العمر : 47 عدد الرسائل : 159 تاريخ التسجيل : 30/01/2010
| موضوع: طاجن الباميه البرانى بالحمة 2/2/2010, 3:05 am | |
| بيرام بامية البرانىالمقادير كيلو الا ربع بامية متقمعة كيلو لحم ضاني او بتلو على حسب ما تحبي مسلوقه ومعها شوية شوربة بصلة كبيرة مقطعة الي طرنشات ثوم مفروم ملح وفلفل اسود وبهارات مخلوطة وكسبرة ناشفة معلقتين سمن بلدى بقرى
الطريقة بحضر البرام او الطاجن ونضع فيه معلقتين السمن ويشوح فيها البصل حتى يصبح لونها ذهبي ثم نضع اللحم المسلوق ونشوحه فيها وبعدين نضع الثوم المفروم ونستمر في التقليب حتى نشم رائحة التوم بعدها نضع البامية فورا مع التقليب لمدة دقيقه طبعا نضع الملح والفلفل والبهارات بعد كده نحط شوية شوربة حوالي نصف كوب الي ان تغلي البامية في الشوربة وبعدين نشيلها من على النار ونجيب طاسة ونضع فيها معلقة سمن وبعدين الثوم الباقي مع شوية كسبرة ناشفة الي ان يصبح لون الثوم ذهبي نضعه فورا على الباميةويقلب الخليط ثم توضع في الفرن بعد ذلك ويكون حرارتو متوسطه يترك لمدة نصف ساعة ويقدم مع الارز وبعدين تاكلو صوابعك وراه وبالف هناوشفا الباميه مش الصوابع | |
|
مصطفى محمود مشرف عام قسم الكمبيوتر والإنترنت
العمر : 41 عدد الرسائل : 273 تاريخ التسجيل : 22/12/2009
| موضوع: رد: طاجن الباميه البرانى بالحمة 2/2/2010, 5:49 am | |
| | |
|
الأستاذ أحمد عمر ربيعى عضو فعال
العمر : 54 عدد الرسائل : 306 تاريخ التسجيل : 30/10/2009
| موضوع: رد: طاجن الباميه البرانى بالحمة 2/2/2010, 10:42 am | |
| جميل جميل جدا ياأخ أحمد لكن جوعتنا ومفيش باميا الآن وحتى الباميا المجففة لا تصلح شكرا ياأحمد تقبل تحياتى | |
|
احمد الصغير عضو مميز
العمر : 47 عدد الرسائل : 159 تاريخ التسجيل : 30/01/2010
| موضوع: رد: طاجن الباميه البرانى بالحمة 7/2/2010, 3:37 pm | |
| شكرا لكم منى جزيل جزيل الشكر على مروركم العطر الجميل اخ مصطفى محمود واخ احمدعمر شكرا | |
|